mandag den 20. maj 2013

Forlagene og deres forældede tankegange

Med tiden er der flere og flere virksomheder som må tænke anderledes. Det kan være deres marked helt er forsvundet og derfor må satse på noget helt nyt, eller at de simpelthen må dreje nøglen om.

Så findes der forlagene, som gang på gang nægter at se deres egen død i øjnene. De er ikke unværlige. Det er muligt at udgive sine ting selv og have succes med det. Hvorfor dælen skal man trækkes med så sløv og gammeldags fordyrende et element?

Nu har de så nægtet folk en tjeneste som alle har været glade for. eReolen har været så stor en success, at forlagene simpelthen har måttet lukke den. Hvad de ikke tjener tykt på, skal der ikke satses på. Istedet har de lanceret Ebib.dk hvor man så kan låne bøger som før, men de stakkels biblioteker skal så betale dyre licenser, så forlagene kan tjene de penge de plejer. Det ville jo også være helt forfærdeligt hvis de ikke kunne drysse fine gaver og priser over de etablerede forfattere, som jo hellere må klappes på ryggen og slikkes et sted.

Alt i alt, er det utroligt at forlagene begrænser kulturen og tænker så gammeldags, i profittens navn... Stakkels forfattere og stakkels os.

Her kan du læse mere om denne debat:

http://www.dr.dk/nyheder/kultur/boeger/2013/05/14/131253.htm