onsdag den 18. september 2013

Overvågning af læsevaner og indsamling af data

Så er der endnu en artikel i medierne om det forfærdedlige ved at vi stakkels forbrugere endnu engang ikke har kontrol over hvem der ser hvad vi laver online. Det gælder nu vores brug af e-bøger.
  • Hvad læser vi?
  • Hvor hurtige er vi om det?
  • Hvad har vi på vores ønskeliste? 
  • Hvor ofte køber vi bøgerne? 
  • De oplysninger vi har tastet ind ved oprettelse, hvem får det at se?

Det du laver online kan ALLE der VIL se det, se! Husk det, og accepter det. Så burde man med sindsro kunne gå gennem livet uden at blive bange og sur efterfølgende.

Læser du en masse krimier og tillader Amazon, Apple, Riidr, Mofibo eller andre at anbefale en bog til dig, så lad dog være med at blive bange over det. Sig ja tak hvis den interesser dig og nej tak hvis ikke. Du er ikke blevet krænket som menneske over en service fra en andens side.

Ja så er det ikke fedt hvis mine kontooplysninger og anden data er blevet delt ud til højre og venstre. Men er det værste sket, og pengene fosser ud af kontoen, så tag en snak med banken og så finder de nok ud af det... Det er ihvertfald hvad bankerne jo sådan set er til for. De har en forpligtigelse om at passe på dine penge.

Men generelt må jeg undre mig over hvorfor nogen er bange for at vise hvad de læser. Hvad er det som er så hemmeligt? Er det opskrifter på bomber, homoerotiske noveller eller er det andet man bare må holde for sig selv? Jeg siger DEL! Del skidtet, nu mere åbent, nu bedre. Jeg får mest ud af at være en del af et fællesskab og af at kunne få inspiration fra den store verden vi er en del af. Jeg mener selv at jeg er klog og voksen nok til selv at bestemme og tage ansvar. Giv os forbrugere lidt credit hva?

http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Boeger/2013/09/16/093111.htm