tirsdag den 19. marts 2013

Social læsning

Med Spotify kan du vise andre hvad du hører af film, med Netflix kan du vise hvilke serier og film du ser og med Goodreads kan du dele med dine venner, hvilke bøger du læser... med alt hvad der følger med det.

Jeg læser det som interesserer mig, og det er måske ikke altid emner som hører under hvad folk identificerer mig med. Jeg elsker science fiction, eventyr, historiske romaner mv. Men hvad sker der når folk i mit professionelle netværk ser det? Forhåbentligt ikke andet end, at nuancen ved mig øges.

Der er et spørgsmål ude om hvorvidt deling af det læste, kun foregår når det er noget lødigt og korrekt som bliver læst. Vil du føle dig bremset i at læse noget pladderromantisk hvis du vidste dine fodboldvenner så med? Når selskaber som Goodreads ser med, for at kunne rette deres anbefalinger til videre læsning, er det så i vikeligheden med til at stoppe folk i at læse det de virkelig vil? Bliver vi for ensrettede i det vi læser?

Jeg læser det jeg vil, og jeg er glad for at nogen følger med. Jeg får anbefalinger jeg kan tage til mig eller lade være, og jeg elsker at blive udfordret i mit syn på mine venners preferencer.

Tankerne strømmer fra dette link: